dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe doktersserie: Volgens Robert

De nieuwe tragikomische doktersserie Volgens Robert start eind februari bij de VARA. Het scenario is van de hand van Maria Goos (Pleidooi, Oud Geld), de regie is van Joram Lürsen (Vuurzee, Alles is Liefde). Peter Blok (In Therapie, Leef!) neemt de hoofdrol voor zijn rekening en is tevens coauteur van de serie.

Huisarts Robert Finkelstein verkeert in een midlifecrisis. Hij wordt door zijn vrouw het huis uitgezet, nadat zij hem vijfentwintig jaar geassisteerd heeft in de praktijk. Dokter Fink, zoals zijn trouwe patiënten hem noemen, staat er vanaf dat moment alleen voor.

Robert worstelt zich door zijn identiteitscrisis. Een crisis die hij nooit overwint, maar die steeds nieuwe wendingen krijgt door de niet aflatende bemoeienis van zijn ex-vrouw, de aandacht van een jonge onvoorspelbare minnares, zijn veeleisende patiënten, en niet in de laatste plaats door zijn psychotherapeute, met wie hij elke stap in zijn nieuwe leven deelt.

Naast Blok spelen in Volgens Robert onder meer Jacqueline Blom (Oud Geld), Hannah Hoekstra (winnares Gouden Kalf 2012 voor haar rol in Hemel), Tjitske Reidinga (Gooische Vrouwen), Han Kerckhoffs (Pleidooi), Marthe-Geke Bracht (Van God Los) en Bert Luppes (Overspel).

Volgens Robert is een coproductie van de VARA en IDTV Drama en is vanaf 24 februari te zien bij de VARA.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen