dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe attractie voor Media Park

Het Media Park in Hilversum krijgt er in 2013 een nieuwe publieksattractie bij in de vorm van de MediaDrome. Daarin zijn ruim 100.000 rekwisieten uit de tv- en filmwereld en decors te zien. Ook is er aandacht voor games en musicals.

Vrijdagmiddag ondertekenden de gemeente Hilversum, TCN Mediapark en de Stichting TV Toys een intentieverklaring voor de vestiging van de MediaDrome bij de entree van het park, tegenover Beeld en Geluid. Daarvoor wordt het voormalige gebouw van Talpa ingrijpend verbouwd. TV Toys zat 11 jaar in het Gelderse dorp Dieren en trok daar honderdduizenden bezoekers.

Het nieuwe museum meet 5000 vierkante meter en bestaat uit diverse afdelingen. In TV Toys staat de wereld van film en televisie centraal. Daar kan de bezoeker wandelen door het dierenbos van Meneer de Uil (Fabeltjeskrant), langs het kasteel van Ti-Ta Tovenaar en de Bereboot. Ook een reddingsoperatie met de helden van de Thunderbirds is mogelijk.

In het DigiVersum is plek voor computergames. In het MusiVersum kunnen bezoekers zich vergapen aan onder meer musicalattributen.

Bron: RTV Noord-Holland/Broadcast Magazine

Bericht delen