woensdag 17 januari 2018

Nieuw: Televizierring voor acteurs

Televizier voegt twee publieksprijzen toe aan de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016: de Zilveren Televizier-Ster Acteur en Zilveren Televizier-Ster Actrice. Het publiek kan daarmee dit jaar ook stemmen op de beste acteurs in Nederlandse tv-series.

“De afgelopen jaren is de kwaliteit en kwantiteit van Nederlandse dramaseries enorm omhoog gegaan”, aldus Jeroen de Goeij, adjunct-hoofdredacteur van Televizier. “Dat zagen we ook terug in de Gouden Televizier-Ring Verkiezing: Divorce en Penoza zijn al eens genomineerd voor de publieksprijs en Flikken Maastricht won twee jaar geleden de Gouden Televizier-Ring. Maar het publiek kon niet eerder stemmen op zijn favoriete acteur of actrice. Tijdens deze Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016 worden ook de hoofdrolspelers van comedy’s, drama- en politieseries geëerd.”

Televizier, de organisator van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing, is hierbij niet over een nacht ijs gegaan. De Goeij: “We hebben onder leden van ons Televizier Panel, een trouwe groep tv-liefhebbers, onderzoek gedaan naar de behoefte aan een publieksprijs voor acteurs: 72% van hen stond hier zeer positief tegenover. Nog eens 69% was bovendien van mening dat er één prijs voor acteurs en één voor actrices moesten komen.”

De Gouden Televizier-Ring Verkiezing begint op woensdag 24 augustus. Het publiek kan dan via Televizier.nl/ring stemmen op zijn favoriet in de categorieën:

1. Gouden Televizier-Ring (beste programma)
2. Gouden Stuiver (beste kinderprogramma)
3. Televizier Aanstormend Talent Award (talent van het jaar)
4. Zilveren Televizier-Ster Presentator (beste presentator)
5. Zilveren Televizier-Ster Presentatrice (beste presentatrice)
6. Zilveren Televizier-Ster Acteur (beste acteur in een Nederlanse tv-serie)
7. Zilveren Televizier-Ster Actrice (beste actrice in een Nederlandse tv-serie)

De uitslag van deze verkiezingsronde wordt op donderdag 13 oktober bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. AVROTROS zendt dit live uit op NPO 1.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen