woensdag 17 januari 2018

Nieuw seizoen van Freeks Wilde Wereld

In het zevende seizoen van Freeks Wilde Wereld beleeft Nederlands bekendste bioloog weer veel spannende avonturen. Freek Vonk reist naar diverse uithoeken van de wereld om unieke diersoorten te ontdekken: van de groene regenwouden op Sri Lanka, tot het grootste moerasgebied ter wereld, de Pantanal in Brazilië.

Freek reist ook naar het Afrikaanse continent. In de mistige regenwouden van Rwanda gaat een grote droom in vervulling: hij staat oog in oog met een berggorilla. Behalve de bijzondere berggorilla’s in de Rwandese bamboebossen komt hij nog veel meer apenfamilies tegen.

In Brazilië gaat Freek helemaal op in het lokale leven van de cowboys. Zijn paard brengt hem op de prachtigste plekken van de Pantanal waar ook reuzenmiereneters en gordeldieren leven. Aan de oevers van de meren en riviertjes liggen ontelbare kaaimannen te zonnen. En uit datzelfde water vist Freek een piranha.

Freeks Wilde Wereld is een coproductie van de VPRO en Second Nature. De nieuwe afleveringen zijn vanaf 13 november op werkdagen om 17.45 uur en op zaterdag om 18.15 uur te zien bij NPO Zapp en online terug te kijken op NPO.nl.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen