Nieuw seizoen EO-serie Oases met Kefah Allush
dinsdag 28 mei 2024

Nieuw seizoen EO-serie Oases met Kefah Allush

In het derde seizoen van de EO-reisserie Oases neemt presentator Kefah Allush de kijker opnieuw mee in zijn zoektocht naar bijzondere oases wereldwijd. In dit nieuwe seizoen reist hij onder meer naar het Indonesische eiland Flores, Chili en Egypte.

Kefah Allush vertelt: “Ik heb naar hartenlust kunnen bewonderen en verwonderen. Ik ben op zes plekken geweest die me elk op een andere manier hebben geraakt. En ik denk dat we ook de kijker echt weer kunnen raken met innemende mensen, boeiende gemeenschappen en adembenemende landschappen.” Oases is vanaf vrijdag 21 juni te zien om 20.35 uur bij de EO op NPO 2.

Flores en Chili
Zo reist de Kefah onder meer naar het Indonesische eiland Flores. Hier leven christenen en moslims vredig samen. Gemengde huwelijken komen zelfs regelmatig voor. Hij gaat op zoek naar het geheim van deze oase van religieuze tolerantie.

Ook bezoekt hij het land Chili. Als kind van Palestijnse ouders weet Kefah hoe het is om op te groeien in twee werelden; de Arabische en de Nederlandse. Maar hoe is dat in Chili? Na de Arabische wereld, woont in dit Zuid-Amerikaanse land de grootste groep Palestijnen. Wat maakt Chili tot een oase voor de Palestijnen?

Oase in onrustige regio
Weggestopt in de hoorn van Afrika ligt Djibouti, een oase van rust en vrede in een onrustige regio. En tevens één van de plekken die de EO-presentator dit seizoen bezoekt. Dit vredelievende land biedt onderdak aan militaire bases uit onder meer Amerika, China, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Hoe slagen de inwoners van Djibouti erin om, tussen al dat wapenvertoon, hun oase van vrede staande te houden?

Farafra, Gambia en Madagaskar
Verder reist Kefah deze serie af naar Farafra, een oase in de Egyptische woestijn, naar Gambia en naar het noorden van Madagaskar. Allemaal verschillende landen, met eigen, unieke verhalen. Verdeeld over zes afleveringen. Kortom, een nieuw seizoen boordevol kleurrijke gesprekken op bijzondere plekken.

Bron: EO/BM
Foto: Anniek de Wit/EO

Bericht delen