Nieuw seizoen Dertigers start op 8 juli
zaterdag 22 juni 2024

Nieuw seizoen Dertigers start op 8 juli

Het nieuwe seizoen van de hitserie Dertigers gaat deze zomer van start, met een nieuwe vriendengroep én in een andere omgeving. De herkenbare dertigersdilemma’s blijven in de serie centraal staan.

De hechte groep deelt lief en leed, de uitdagingen van hun generatie en de verwachtingen die bij de leeftijd horen. Dertigers is vanaf maandag 8 juli dagelijks, van maandag tot en met donderdag, om 19.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. De dagelijkse afleveringen zijn ook te streamen op NPO Start en iedere week zijn er vier afleveringen beschikbaar om vooruit te kijken op NPO Plus met een betaald abonnement.

De nieuwe cast van Dertigers bestaat uit Teun Donders (Jonas), Teunie de Brouwer (Laura), Sebastián Mrkvicka (Ruben), Stefanie van Leersum (Suus), Sia Cyrroes (Reza), Sabri Saddik (Sam) en Claire Bender (Ada).

De vriendengroep
De dertigers leerden elkaar kennen op de middelbare school en brachten zomers met elkaar door op een camping in de omgeving van Utrecht. De zussen Laura en Suus steunen elkaar onvoorwaardelijk, ondanks hun grote verschillen. Laura wil graag een gezinsleven met Jonas, terwijl Suus liever voor een onafhankelijk leven kiest en een friends-with-benefits relatie met Reza onderhoudt.

Jonas, Ruben, Reza en Sam delen een grote liefde voor fietsen en komen hiervoor iedere zondag samen. Sam is eigenaar van een fietsenwinkel, waar Reza ook werkt. Ruben, die boven deze winkel woont, komt in zijn zoektocht naar een huisgenoot in contact met Ada, een oude schoolvriendin die na een verbroken relatie langzaam weer een plekje verovert binnen de groep.

De gedeelde ervaringen hebben alle vrienden onlosmakelijk met elkaar verbonden en ze proberen elkaar door de uitdagingen van het leven heen te helpen. Maar er hangt een groot geheim tussen hen in. Welke relaties blijven onbeschadigd en zal de vriendschap dit overleven?

De serie
De eerste vier seizoenen en de kerstfilm van Dertigers werden miljoenen keren gestreamd op NPO Start. De serie is een bewerking van de gelijknamige succesvolle Vlaamse serie. Lykele Muus (Bart) en Leonoor Koster (Lot) van de originele Dertigers-cast zijn dit seizoen creatief betrokken: Lykele als één van de scriptschrijvers en Leonoor als één van de regisseurs. Naast Leonoor zijn Hiba Vink en Allard Westenbrink als regisseurs verbonden aan de serie. Dertigers is een coproductie van Hollands Licht en BNNVARA.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Joy Hansson/BNNVARA

Bericht delen