Nieuw seizoen De Hofkar in teken van Provinciale Statenverkiezingen
zaterdag 25 februari 2023

Nieuw seizoen De Hofkar in teken van Provinciale Statenverkiezingen

Vanaf komende dinsdag trapt Rutger Castricum het gaspedaal van zijn hofkar weer in. Dit seizoen rijdt hij met zijn taxi de provincie in om de politici daar aan de tand te voelen over de Provinciale Statenverkiezingen. De Hofkar is vanaf dinsdag 28 februari om 22.10 uur te zien op NPO 2.

De Hofkar scheurt dit seizoen door onder andere Zeeland, Friesland, Limburg en Drenthe. Op de bijrijderstoel naast Rutger neemt een gemêleerd gezelschap van politici plaats, van de SGP tot de Partij voor de Dieren, van PvdA en GroenLinks tot JA21. Rutger kruist met zijn bijrijders de degens over grote dossiers die de komende vier jaar op de planning staan, zoals stikstof, woningbouw en asielopvang.

Voor de eerste aflevering zoekt Rutger Femke Wiersma van de Boer Burger Beweging op in het uiterste noorden van Friesland. Zij vond ooit haar grote liefde via Boer zoekt Vrouw. Inmiddels is ze alleenstaande moeder van vier kinderen en werkt ze in Den Haag als steun en toeverlaat van voorvrouw Caroline van der Plas. Femke hoopt op genoeg stemmen voor een plek in het Friese provinciebestuur.

Andere bijrijders dit seizoen zijn (in willekeurige volgorde) Joan van Burg (SGP, Zeeland), Benide Bolumba (GroenLinks, Drenthe), Jeroen Olthof (PvdA, Noord-Holland) met PvdA-Eerste Kamerlid Mei Li Vos, Ines Kostic (Partij voor de Dieren, Noord-Holland), Stefan Berlijn (JA21, Utrecht) met JA21-Eerste Kamerlid Annabel Nanninga en tot slot Marlou Jenneskens (D66, Limburg).

De Hofkar wordt geproduceerd door Tuvalu Media en is vanaf dinsdag 28 februari elke werkdag om 22.10 uur te zien op NPO 2. Het seizoen bestaat uit acht afleveringen.

Bron: PowNed/BM
Foto: Rutger Castricum en Femke Wiersma, kandidaat voor BBB in Friesland (Beeld: PowNed)

Bericht delen