Nieuw online NOS Jeugdjournaal in de ochtend
vrijdag 3 september 2021

Nieuw online NOS Jeugdjournaal in de ochtend

Het NOS Jeugdjournaal is vanaf 6 september terug in de klas en voortaan volledig online. Vanuit een nieuwe studio krijgen kinderen elke schooldag het belangrijkste nieuws te zien en kunnen ze doorpraten over de stelling of vraag van de dag.

De online-uitzending vervangt het bulletin dat tot de zomervakantie ’s ochtends op televisie te zien was en wordt afwisselend gepresenteerd door Benjamin Kat en Milou Stoop. De uitzendingen staan voortaan vanaf 10.00 uur online en zijn makkelijk te bekijken op digibord, tablet of computer.

De vroege tv-uitzending van het NOS Jeugdjournaal werd voor een groot deel uitgesteld gekeken, voornamelijk rond het tijdstip van de ochtendpauze. “Het was dus een logische stap om over te gaan op een volledige online-versie”, aldus Ronald Bartlema, chef NOS Jeugdjournaal.

De nieuwe formule biedt meer mogelijkheden. Los aanklikbare video’s geven docenten extra aanknopingspunten om met leerlingen te praten over actuele onderwerpen. “En bij groot nieuws zijn we ook in de ochtend in staat een langere uitzending aan te bieden. Verder stimuleren we de doelgroep actiever te reageren op het nieuws, door in onze uitzendingen vragen van kinderen te beantwoorden. We zijn dus nog completer en niet onbelangrijk: op alle schooldagen, het hele jaar door.”

Het NOS Jeugdjournaal is elke schooldag vanaf 10.00 uur te zien op Jeugdjournaal.nl en de Jeugdjournaal-app. Daarnaast is er de dagelijkse uitzending van 19.00-19.20 uur op NPO Zapp.

Bron: NOS/BM

Bericht delen