woensdag 17 januari 2018

Nieuw leven in oude AVRO-studio’s

De voormalige AVRO-studio’s aan de ‘s-Gravelandseweg in Hilversum zijn te huur voor televisieproducties. De studio’s worden geëxploiteerd onder een nieuwe naam: Het Omroep Gebouw. Het Magazijn is verantwoordelijk voor licht, geluid, video en bijbehorende crew.

 

Het initiatief is onderdeel van een breder plan om het rijksmonument te exploiteren. Zo zijn business to business events en een foodhallen-concept onderdeel van een masterplan dat het komende halfjaar wordt uitgerold. Er worden gesprekken gevoerd met belanghebbenden en de gemeente. Die laatste partij heeft medewerking toegezegd in het vergunningentraject.

Het pand beschikt over 2 grote en 1 kleinere studio die box-in-box zijn gebouwd. Dit betekent volkomen geluidsdichte studio’s. Hierdoor zijn ze ook uitermate geschikt voor muziek. Studio 1 in het hoofdgebouw, met een balkon voor publiek, heeft een oppervlakte van 340 m2. Hier hangt een grid met tracks op lieren. Studio 2 is de kleinere studio van 121 m2 met originele regie achter glas. Studio 3, ook wel de Vioolkist genoemd vanwege zijn vorm, meet 388 m2 en heeft een hoogte van 7-8 meter. Ook hier is de originele regie achter glas nog intact. Zes grote matrassen aan motortakels zorgen ervoor dat dit een volwaardige tv-studio is. Beide grote studio’s zijn compleet met zwarte gordijnen, troom is in ruime mate aanwezig.

De rijke geschiedenis die het pand uitstraalt, willen de initiatiefnemers bewaren. Zij zien het zelfs als een unique selling point en hopen dat de sfeer opdrachtgevers zal aantrekken die een voorkeur hebben voor sfeer en historie. Meer informatie: jeroen@hetomroepgebouw.nl / 06-53789006.

 

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen