Nieuw Gouden Kalf voor Beste Costume Design
dinsdag 26 mei 2020

Nieuw Gouden Kalf voor Beste Costume Design

Ter gelegenheid van de 40e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) wordt in afstemming met de Dutch Academy For Film (DAFF) een nieuwe categorie bij de Gouden Kalveren geïntroduceerd: het Gouden Kalf voor Costume Design voor speelfilms in competitie.

Met het instellen van het Gouden Kalf voor Costume Design sluit het NFF aan bij internationale competities als de Oscars en BAFTA’s. Production designer en DAFF-bestuurslid Harry Ammerlaan: “Een Gouden Kalf voor Costume Design is een lang gekoesterde wens van de sector. Het kostuumontwerp versterkt en ondersteunt niet alleen de inhoud van een script, maar draagt wezenlijk bij aan het artistieke en commerciële succes van een film. Deze prijs is een erkenning van het vak en geeft de kostuumontwerpers de plek die zij verdienen. Zij zullen hierdoor nog meer uitgedaagd worden om hun grenzen te verleggen en het vak verder te ontwikkelen en te verkennen.”

NFF jubileert dit jaar met de 40e editie van vrijdag 25 september tot en met zaterdag 3 oktober en het evenement vindt zowel online als waar mogelijk op locatie plaats.

Bron: NFF/BM

Bericht delen