dinsdag 16 januari 2018

Nieuw dagelijks tv-programma: Mijlpalen voor Parijs

Mijlpalen voor Parijs is een nieuw dagelijks tv-programma. Het doet vanaf 1 november op NPO 2 elke dag kort verslag van een voetreis van Utrecht naar de Franse hoofdstad. Diverse presentatoren van de publieke omroep lopen mee en praten onderweg over de VN-klimaattop op 29 november in Parijs.

De presentatoren van verschillende omroepen die om beurten meelopen zijn Patrick Lodiers, Winfried Baijens, Tooske Ragas, Anniko van Santen, Jaap Jongbloed, Hella van der Wijst, Pepijn Gunneweg, Sander de Kramer, Filemon Wesselink, Joris Linssen en Tijs van den Brink. De tocht wordt georganiseerd door Urgenda. Elke etappe ontvangen de wandelaars gasten met wie ze praten over klimaatverandering en leefbaarheid.

Dit programma komt voort uit het initiatief van de NPO om samen met omroepen het thema duurzaamheid op de kaart te zetten. Het dagelijkse 5 minuten-verslag van de voettocht is vanaf 1 tot en met 27 november te zien op NPO 2. De reeks sluit op 28 november af met een extra lange uitzending. Uitzendtijd: direct aansluitend op Nieuwsuur (rond de klok van 23u).

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen