dinsdag 16 januari 2018

Nieuw besluit nodig over subsidie Omroep Brabant

De provincie Noord-Brabant moet beter uitleggen waarom Omroep Brabant met minder subsidie toe kan. De rechter in Den Bosch heeft dat donderdag bepaald. Als het aan de provincie Noord-Brabant ligt moet Omroep Brabant dit jaar structureel vier ton inleveren. In 2015 is die korting opgelopen tot 1,7 miljoen. Dat is gelijk aan tien procent van het totale bedrag dat de omroep ontvangt. De omroep spande daarover een rechtszaak aan.

De provincie mag volgens de rechter de subsidie verlagen, als aangetoond kan worden dat het programmaaanbod van Omroep Brabant er niet slechter van wordt. De provincie heeft in de rechtszaak gezegd dat dit mogelijk is als de omroep reclame-inkomsten en reserves gebruikt. Omdat die redenering niet is gebruikt voor het besluit noemde de rechter de subsidieverlaging niet zorgvuldig voorbereid en slecht gemotiveerd.

Naar de uitspraak is door meerdere regionale omroepen uitgekeken, omdat ook zij te maken krijgen met subsidieverlaging. Zeker zeven regionale omroepen dreigen minder geld van de overheid te krijgen.

Bron: RTV Utrecht

Bericht delen