Nickelodeon-serie De Ludwigs krijgt vervolg
woensdag 17 januari 2018

Nickelodeon-serie De Ludwigs krijgt vervolg

De door het Nederlandse Blooming Media geproduceerde komische avonturenserie De Ludwigs krijgt een vervolg. Dat maakt Viacom-zender Nickelodeon bekend. Hunter Street, de internationale Engelstalige versie van De Ludwigs die back-to-back in Nederland wordt geproduceerd, krijgt ook twintig nieuwe afleveringen. 

De productie van de nieuwe afleveringen van beide shows begint komende zomer in Amsterdam. De Ludwigs is hiermee de enige serie van Nederlandse oorsprong waarvan tegelijkertijd ook een internationale versie in productie is. De nieuwe afleveringen zijn komend najaar op Nickelodeon in Nederland en België te zien.

De Ludwigs is een avontuurlijke comedy voor kinderen van zes tot twaalf die in het teken staat van vriendschap, familie en het oplossen van een groot mysterie. De serie speelt zich af in Amsterdam waar het gezin woont in een indrukwekkend grachtenpand. In het eerste seizoen waren Tooske en Bastiaan Ragas te zien als ouders Kate en Erik. Ook waren er rollen weggelegd voor Cees Geel, Kees Hulst, Arno Moens en Yootha Wong Loi Sing.

Nickelodeon besteedt veel aandacht aan het lokale gezicht van de zender. Zo is een groot deel van de live action- en animatieseries in het Nederlands nagesynchroniseerd en zijn er veel producties te zien uit Nederland, zoals De Ludwigs, Race naar de KCA’s, Grappenmakers en Cool Factor. In 2016 was Nickelodeon met 17.9% marktaandeel onder 6-12 jaar marktleider en lanceerde Viacom Benelux de eerste mobiele on-demand propositie voor haar portfolio: de Nickelodeon Play app.

Bron: Viacom/BM

Bericht delen