Nickelodeon gaat woensdag op zwart
dinsdag 12 juni 2018

Nickelodeon gaat woensdag op zwart

Op woensdag 13 juni organiseren Nickelodeon en Jantje Beton voor het elfde jaar op rij nationaal de Buitenspeeldag. Op deze dag staat het plezier en belang van buitenspelen centraal en worden er door het hele land meer dan 1.150 buitenspeelactiviteiten georganiseerd door vrijwilligers.

Hierdoor kan een recordaantal van meer dan 115.000 kinderen buitenspelen. Viacom-kinderzenders Nickelodeon en Nick Jr. gaan deze dag van 13.00 – 17.00 uur op zwart om kinderen te motiveren deel te nemen aan activiteiten die lokaal worden georganiseerd.

Nickelodeon organiseert samen met Stichting NDSM het Buitenspeeldag-hoofdevenement op de NDSM-werf in Amsterdam waar tussen 13.00 uur en 17.00 uur tal van activiteiten en spellen plaatsvinden die aansluiten bij de centrale thema’s van deze dag: plezier, spelen en beweging.

Uit recent onderzoek van Jantje Beton is gebleken dat 1 miljoen kinderen niet meer dagelijks buitenspelen. Jantje Beton zet zich al 50 jaar in voor spelen door het creëren van speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Ook kindertelevisiezender Nickelodeon vindt het belangrijk dat kinderen buitenspelen en gaat daarom elk jaar op zwart tijdens de Buitenspeeldag.

Bron: Viacom/BM

Bericht delen