NH Media verhuist naar Hilversum
dinsdag 3 augustus 2021

NH Media verhuist naar Hilversum

NH Media gaat zeer waarschijnlijk verhuizen naar het M-mediagebouw in Hilversum. Daarmee verlaat de organisatie het pand in Amsterdam waar de omroep nu met AT5 is gevestigd. De omroepen blijven wel samenwerken. Dat meldt algemeen directeur David Vink aan Het Parool.

Het huidige pand aan de Aletta Jacobslaan, waar NH Media met AT5 sinds 2006 in is gehuisvest, staat in een gebied dat wordt herontwikkeld vanaf 2023. NH Media gaat naar Hilversum, maar blijft wel samenwerken met AT5. Officieel kan NH Media het besluit nog niet bevestigen. Eerst moeten de Raad van Toezicht en de Ondernemingsraad hun goedkeuring geven. “Maar het is wel realistisch dat we die kant op gaan”, zegt directeur David Vink.

Grote voordelen
Volgens Vink heeft het Hilversumse pand, dat NH Media waarschijnlijk per 1 september 2022 zal betrekken, grote voordelen ten opzichte van het huidige. ‘M’ is een bekend mediagebouw waar eerder ondermeer de AVRO gevestigd was en nu KRO-NCRV, NLZIET, Bindinc en Universal Music. “Er zijn studio’s aanwezig voor televisie en radio en de benodigde apparatuur.”

De redactie bestaat op dit moment uit 35 journalisten die verspreid over heel Noord-Holland wonen. Daardoor is het minder belangrijk dat de redactie in Amsterdam werkt en kan de nieuwe redactieruimte ook kleiner zijn. “Veel mensen werken nu al vaak vanuit huis, en we denken dat de nieuwe ruimte 60 tot 80 procent van de redactie kan huisvesten.”

Dependances
Vink ziet een toekomst voor zich waarin de omroep een kleinere Amsterdamse vestiging deelt met AT5. Ook wil hij naast een hoofdkantoor in Hilversum wellicht meerdere kleinere provinciale dependances in Haarlem en Alkmaar. Op dit moment is AT5 in gesprek met de bibliotheek OBA op het Oosterdokseiland om te onderzoeken of ze kunnen samenwerken en of NH Media daar met een kleine redactie kan intrekken.

Bron: Het Parool/BM

Bericht delen