dinsdag 16 januari 2018

NGC: 'Van der Laan is niet goed geïnformeerd'

Amsterdam is een zwendel-stad. Dat zou althans blijken uit een reportage van National Geographic Channel. De gemeente Amsterdam eist nu een rectificatie van de tv-zender. Want, zegt burgemeester Van der Laan, de beelden zijn niet echt, maar in scène gezet, met behulp van acteurs.

De makers van de tv-uitzending Scam City Amsterdam op National Geographic zijn verbaasd over de boze reactie van burgemeester. Volgens Van der Laan is een zakkenroller betaald om te zeggen “dat tippelaars en zwervers werden vermoord”. Ook zou de zender een alcoholist hebben betaald om Amsterdam als zwendelstad af te schilderen.

Volgens National Geographic Channel is de Amsterdamse burgemeester niet goed geïnformeerd. “De producenten hebben geen acteurs gebruikt en sommige mensen in de aflevering hebben, nadat de opnames waren voltooid, een kleine onkostenvergoeding gekregen.”

National Geographic vindt het vreemd dat Van der Laan alleen via de media heeft gereageerd. “Wij zijn uitermate verbaasd. Er stond een afspraak gepland met de gemeente Amsterdam afgelopen donderdag. Deze is afgezegd door de gemeente en er is gisteren een nieuwe afspraak ingepland voor eind maart.”

Bron: RTL Nieuws/NOS

Bericht delen