NewBe wil reboot Heartbreak High opnemen in Australië
zondag 16 augustus 2020

NewBe wil reboot Heartbreak High opnemen in Australië

De Nederlandse producent NewBe zit middenin het proces de Australische jaren 90-hitserie Heartbreak High nieuw leven in te blazen. Het Amsterdamse bedrijf zet hoog in en wil de reboot in Australië opnemen.

NewBe verwierf de rechten van Heartbreak High vorig jaar. Inmiddels zijn er voorzichtige vervolgstappen genomen, zo laat NewBe-directeur Jeroen Koopman weten aan het AD. “We hebben veel moeite gedaan om de rechten te krijgen en liepen vervolgens tegen de vraag aan of we verder gaan met de bestaande cast of nieuwe acteurs. Je wil weten hoe het nu met Drazic en Anita is. Dat wij dat moeten gaan bedenken, maakt het heel spannend.”

Nadat in producent Freemantle Australia (bekend van onder andere Neighbours) een partner werd gevonden, ging het balletje rollen. “De serie is nog niet verkocht, maar we maken goede stappen. Australië is zo onlosmakelijk met Heartbreak High verbonden dat we het daar moeten opnemen.”

De afleveringen gaan verder in het hier en nu. “We willen werken met een nieuwe Australische cast, maar laten een aantal oude karakters zeker terug komen.” In de jaren negentig werd er in meer dan tachtig landen gekeken naar de perikelen op de fictieve Australische middelbare school. In Nederland was de serie te zien bij de VARA.

Bron: AD/BM

Bericht delen