Netmanager Suzanne Kunzeler wil actie voor behoud NPO 3
maandag 24 juni 2019

Netmanager Suzanne Kunzeler wil actie voor behoud NPO 3

NPO 3-netmanager Suzanne Kunzeler is kwaad. Het kabinet wil de jongerenzender ombouwen tot een thuis voor regionale omroepen. Alleen online doorgaan, is onvoldoende. Het derde net is nog zeker 5 tot 10 jaar hard nodig, aldus Kunzeler, die voorzichtig broedt op een protestactie. Dat meldt het AD.

Suzanne Kunzeler: “Ik ben een groot voorstander van een sterke regio, absoluut! Ik kom zelf uit Limburg en weet wat omroep L1 daar doet. Maar ik weet ook dat L1 daar al prima gevonden wordt. Het is echt niet zo dat mijn moeder niet weet waar ze op haar afstandsbediening moet zijn. Het mag niet ten koste gaan van producties als Break Free, Dreamschool of Je Zal Het Maar Hebben. Dat zijn vormende programma’s die je aan het denken zetten, die laten zien hoe de wereld eruit ziet, hoe andere leeftijdsgenoten in het leven staan. Ze zijn belangrijk voor de ontwikkeling van jonge mensen.”

“Waar ik me enorm over opwind, is het feit dat Slob zegt dat de publieke omroep belangrijk is voor kinderen, maar die wel los te laten zodra ze een jaar of 13 zijn. En dan moeten ze op hun 45ste maar weer terugkomen. Hoezo? Dan zijn we ze kwijt. We moeten álle doelgroepen serieus nemen, dat is zelfs onze wettelijke verplichting.”

“Ik ben niet zo van de spandoeken, maar we komen in actie. Dit is het goud van de publieke omroep, onze kraamkamer. Matthijs van Nieuwkerk, Floortje Dessing, Eva Jinek en programma’s als Mindf*ck en Beste Zangers; allemaal begonnen op 3. Ik heb de handdoek echt nog niet in de ring gegooid.”

Bron: AD/BM

Bericht delen