Netflix meest aanbevolen videodienst
dinsdag 13 augustus 2019

Netflix meest aanbevolen videodienst

84 procent van de Netflix-abonnees beveelt de VOD-dienst aan aan familie, vrienden en collega’s. Hiermee is het de meest aanbevolen (grote) videodienst in de zomer van 2019. FOX Sports Eredivisie komt op de tweede plek, Videoland maakt de top 3 compleet, zo blijkt uit het nog te publiceren Video Behaviour of Dutch Consumers rapport van Telecompaper over 2019 Q2.

Het afnemen van videodiensten is wijdverspreid in Nederland. Veel huishoudens hebben een pluspakket, premiumzenders en/of een abonnement op over-the-top (OTT)-diensten zoals Netflix, Videoland of NLziet. In juli 2019 vroeg Telecompaper in haar Consumer Insights panel aan ruim 800 Nederlanders met abonnementen op een videodienst in hoeverre zij deze dienst(en) aan zouden bevelen aan anderen. De antwoorden hebben geleid tot een ‘Word of Mouth score’ (WoM-score) voor de zes grootste videodiensten in Nederland.

De distributie verschilt veel tussen de verschillende videodiensten. Zo worden de pluspakketten en premiumzenders via de tv-aanbieders afgenomen, terwijl OTT-diensten een eigen klantrelatie met de abonnee aangaan. OTT-speler Netflix heeft zoals aangegeven veruit de hoogste WoM-score met 84 procent. Rivaal Videoland staat op de derde plek met 65 procent. Bij Netflix is nog gekeken naar het verschil tussen mannen en vrouwen. Beide groepen blijken even hoog te scoren.

Pluspakketten en premium-sportzenders zijn een gewild middel voor tv-aanbieders zoals KPN en VodafoneZiggo om klanten te binden. Bij afname van vaste en mobiele diensten krijgen klanten van KPN de keuze uit het pluspakket of FOX Sports, bij Ziggo kan gekozen worden voor Movies & Series XL of Ziggo Sport Totaal.

Er is een flink verschil in WoM-score te zien tussen de twee sportpakketten die er in de markt zijn: FOX Sports en Ziggo Sport Totaal. Het eerste pakket wordt door 72 procent van haar abonnees aanbevolen, het andere pakket door 57 procent. De meting vond overigens plaats net voordat FOX Sports de inhoud van zijn zenders herindeelde.

De pluspakketten en Ziggo Movies & Series, voorheen ook het pluspakket van Ziggo, scoren nagenoeg gelijk, De helft van de abonnees beveelt deze diensten aan, waarmee ze het minst hoog scoren van alle videodiensten.

Bron: Telecompaper/BM

Bericht delen