dinsdag 16 januari 2018

Net5 lanceert tweede scherm Net5+

Net5 heeft in navolging van het succesvolle SBS6+, sinds deze week ook een tweede scherm : Net5+. Via dit persoonlijke tweede scherm kunnen Net5-kijkers elke avond, gedurende het hele jaar meestemmen op de afloop van programma’s als Achter Gesloten Deuren of de uitkomst voorspellen van Grenzeloos Verliefd.

Gebruikers maken tevens kans op mooie prijzen, kunnen exclusieve interviews met de cast van hun favoriete serie bekijken en ondertussen verder praten met hun vrienden via de geïntegreerde social media functionaliteiten.

SBS6+, dat sinds september als tweede scherm bij SBS6 wordt aangeboden is inmiddels al meer dan 170.000 keer gedownload in de verschillende app stores en wordt door minstens zoveel kijkers gebruikt middels de webvariant. Net5+ trapt af met een kijkersactie waarbij zij de kans krijgen om te bepalen welke film er op Valentijnsdag op Net5 wordt uitgezonden. Van drie bekende titels van romantische komedies, wordt de film die de meeste stemmen trekt uitgezonden op 14 februari. Hiermee wordt het interactieve karakter van het tweede scherm benadrukt en geeft Net5 ook nog eens een kijkje in de toekomst waarbij de rol van de kijker steeds belangrijker wordt.

Edwin Valent, creatief directeur SBS: “We hebben groot geloof in de uitbreiding van deze unieke service en willen hiermee ook de trouwe Net5-kijker meerwaarde bieden tijdens hun televisie avond. Met ons tweede scherm geven we iedereen in Nederland de mogelijkheid om met onze programma’s in contact te blijven. Een meerwaarde die de komende tijd alleen maar verder uitgebreid zal worden. Na de lancering van SBS6+ en het nieuwe video on demand platform KIJK is het tweede scherm voor Net5 het logische vervolg binnen onze full media formatstrategie waarmee we SBS Broadcasting stapje voor stapje transformeren van een tv bedrijf naar een full media bedrijf”.

Net5+ is beschikbaar voor iPhone, iPad, Android smartphones en tablets. Uiteraard is het via net5.nl/plus ook te gebruiken voor alle kijkers die wellicht niet over een smartphone of tablet beschikken. Een simpele internetconnectie is al genoeg om deze rijkere televisieavond ook op bijvoorbeeld een laptop te ervaren.

Bron: SBS Nederland

Bericht delen