dinsdag 16 januari 2018

Net 5 start Sophie's Web

In de komische dramaserie Sophie’s Web volgen we het leven van de 30-jarige Sophie (Jennifer Hoffman) en haar naasten via de webcam. Het programma is vanaf 18 november te zien bij Net 5.

Hoofdrolspeelster Jennifer Hoffman over de serie: “De opnames waren heel anders dan ik gewend was. Ik was nooit met de andere acteurs in dezelfde ruimte en er was ook geen cameraploeg om me heen. Alles werd via live chatsessies met de webcam opgenomen. Dat maakte het af en toe lastig, maar ook zo fijn dat wij als acteurs vrij waren om te spelen, we hoefden geen rekening te houden met bijvoorbeeld cameraposities. Dat maakt Sophie’s Web uniek. Daarnaast ben ik ook blij dat Dennis Overeem deze serie heeft geschreven en geregisseerd.”

Sophie’s Web is een nieuwe manier van tv maken. Producent en bedenker van de serie Vito de Haas van Dutch Digital Media Company (DDMC): “Elke scene speelt zich online af via webcams. Alle vormen komen voorbij: van datingsites, chatrooms, smartphones tot tablets. De acteurs zitten daadwerkelijk op verschillende locaties en zien elkaar ook echt via het scherm. Dit geeft de interactie tussen de personages de geloofwaardigheid die het nodig heeft.”

Bron: SBS Broadcasting

Bericht delen