Dinsdag 16 januari 2018

NEP neemt CMI over

CMINEP Group Inc. (‘NEP’) heeft bekend gemaakt dat zij tot overeenstemming is gekomen met de aandeelhouders van Consolidated Media Industries BV (CMI) over een overname van het Hilversumse facilitaire bedrijf.

Met de verkoop wordt een van Europa’s meest toonaangevende aanbieders van innovatieve videotechnologie en facilitaire broadcast oplossingen in het wereldwijde netwerk van NEP opgenomen.

De overname van CMI verstevigt de marktpositie van NEP in Noord-Europa en voegt daarnaast een breed scala aan content management oplossingen toe aan het wereldwijde NEP netwerk. Het hoofdkantoor van CMI, moedermaatschappij van onder meer DutchView, Infostrada Creative Technology, Avi-drome en TEAM ENG, zit in Hilversum. DutchView is een van de grootste aanbieders op het gebied van meercameraregistraties in Noord-Europa en bezit onder meer tien studio’s in zowel Amsterdam als Hilversum, vijf high-definition (HD) outside broadcastwagens en twee productiewagens voor muziekevents.

Infostrada Creative Technology is een van Europa’s toonaangevende aanbieders van oplossingen op het gebied van creatie, management en distributie van video content. De dienstenverlening van Infostrada Creative Technology bestaat onder meer uit video ingest, postproductie, distributie, transcoding, streaming en archivering. Infostrada Creative Technology ontwikkelt daarnaast verschillende oplossingen en producten op het gebied van video on demand platforms, workflow tools, geautomatiseerde ingest en content logging systemen. CMI en haar dochtermaatschappijen blijven na de overname zelfstandig opereren onder leiding van haar huidige directie.

Met de overname van CMI biedt NEP nu meer dan 120 high-definition (HD) outside broadcast wagens, HD flypacks, satellietwagens, camerasystemen en andere audiovisuele middelen aan. Daarnaast levert NEP gespecialiseerde en draadloze camera’s en bezit NEP postproductie faciliteiten in Dublin, Oslo, Helsinki, Zürich, München, Leuven (Rotselaar) en Hilversum alsmede content management en archieffaciliteiten in Hilversum. Haar opnamestudio’s zijn gelegen in Los Angeles, New York, Connecticut, Londen, Sydney, Melbourne, Oslo, Helsinki, Brussel (Londerzeel), Amsterdam en Hilversum. Tevens bezit zij duizenden plasma-, LED-, en projectie video display oplossingen, een vloot mobiele LED trucks in Noord-Amerika en Europa, en een gerenommeerd team van ingenieurs en technische experts.

Michiel van Duijvendijk, CEO CMI: “We zijn verheugd en trots om onderdeel uit te mogen maken van het wereldwijde netwerk van NEP. Het geeft ons een unieke kans onze grote verscheidenheid aan unieke workflow oplossingen, die de afgelopen jaren door CMI zijn ontwikkeld, wereldwijd te kunnen aanbieden en uitrollen.“ Naar verwachting zal de acquisitie gedurende het derde kwartaal van 2015 worden afgerond.

Bron: CMI/Broadcast Magazine

Bericht delen