Nederlandse moordzaken centraal in true crime-serie Net5 Moorddossier
woensdag 28 september 2022

Nederlandse moordzaken centraal in true crime-serie Net5 Moorddossier

Het navertellen van waargebeurde moordzaken is een populair fenomeen. Waar de meeste serie- en podcastmakers zich vooral richten op Amerikaanse en Scandinavische verhalen, brengt het nieuwe programma Net5 Moorddossier spraakmakende Nederlandse moordzaken aan het licht.

De dossiernamen liegen er niet om: de paskamermoord, de Koninginnedagmoord, de moordzussen en de parachutemoord. Verschillende advocaten, journalisten en podcastmakers pluizen deze dossiers uit tot de laatste pagina. Ook komen familieleden en andere betrokkenen aan het woord.

De reconstructies, interviews en het archiefmateriaal zorgen voor een compleet beeld van de tragedies die zich op Nederlandse bodem hebben afgespeeld. Net5 Moorddossier is vanaf woensdag 19 oktober om 20.30 uur te zien bij Net5.

In de tiendelige true crime-serie Net5 Moorddossier staat elke aflevering een spraakmakende moordzaak uit de Nederlandse geschiedenis centraal. In de eerste uitzending duiken de deskundigen in de zaak van Melissa Ulrich. Op 23 mei 2006 komt de 19-jarige Melissa in een Arnhemse flat op gruwelijke wijze door een brand om het leven. Als blijkt dat deze is aangestoken, gaat een grootschalig politieteam op jacht naar de dader.

Wie is in staat om een weerloze vrouw vast te binden en te overgieten met spiritus? Waarom is haar vriend een tijdje verdacht en wie uit zijn vriendenkring blijkt er meer van te weten? Wat heeft zich die dinsdagochtend afgespeeld waardoor Melissa op jonge leeftijd van het leven is beroofd?

Net5 Moorddossier wordt geproduceerd door Het Volk.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen