Nederlandse jeugdfilm Dragon Girl prijswinnaar Noors filmfestival
zondag 22 augustus 2021

Nederlandse jeugdfilm Dragon Girl prijswinnaar Noors filmfestival

De Noors-Nederlandse coproductie Dragon Girl is in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Amanda Awards, de belangrijkste filmprijzen van Noorwegen. De jeugdfilm was genomineerd voor Best Visual Effects vanwege de volledig digitaal gecreëerde en geanimeerde draak die een van de hoofdrollen speelt.

Visual effects supervisor Dennis Kleyn en animation director Peer Lemmers namen de prijs zaterdagavond persoonlijk in Noorwegen in ontvangst. Het team van de Amsterdamse visual effects-studio Planet X werkte ruim een jaar aan de 220 shots en 12 minuten screentime waarin de draak te zien is. Lemmers werkte eerder mee aan internationale hitfilms als Jurassic World, Rise of the Guardians en Edge of Tomorrow.

Dragon Girl vertelt het verhaal van de 11-jarige Sara (Isha Zainab Khan). Terwijl in het Noorse Kjedly iedereen druk bezig is met de voorbereidingen voor kerstmis, moet zij zich voor de politie verbergen en dringt leegstaande huizen binnen op zoek naar voedsel en warmte. Maar dan stort een draak neer in het huis waar Sara zich op dat moment bevindt.

Dragon Girl is geregisseerd door Katarina Launing en zal vanaf 1 december in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen