woensdag 17 januari 2018

Nederlandse ijsvogels in Nieuw-Zeeland op de buis

De serie natuurfilms over de bever, de ijsvogel en de torenvalk De Terugkeer Van, gemaakt door Cees van Kempen, breekt internationaal door. Zo is de natuurfilmer genomineerd voor een Green Oscar op het Engelse Wildscreen festival, is de serie straks te zien van Duitsland tot aan Nieuw Zeeland en wordt het beeld van Van Kempen door Sony gebruikt voor de promotie van hun nieuwste 4K-tv’s.

Eind 2015 zond de VARA op NPO1 de serie De Terugkeer Van uit. Drie films over de ijsvogel, de bever en de torenvalk, gefilmd door Cees van Kempen en ingesproken door Lies Visschedijk. Deze films zijn voor een groot deel gemaakt in gebieden van Natuurmonumenten. De serie kreeg een hoge waardering van de Nederlandse kijker en is nu ook internationaal een succes.

De Terugkeer Van De IJsvogel was vorig jaar winnaar van de publieksprijs op het eerste Wildlife Film Festival Rotterdam. Inmiddels zijn de films ook genomineerd op tal van andere filmfestivals in Europa, waaronder het toonaangevende Wildscreen Festival in Engeland en Greenscreen in Duitsland. Op Wildscreen worden in oktober de Green Oscars uitgereikt, die worden beschouwd als het grootste eerbetoon in de natuurfilmwereld. Van Kempen is één van de drie genomineerden voor de prijs van beste nieuwkomer op het internationale toneel. In Duitsland is hij een van de drie genomineerden voor Beste Cinematografie.

De producent van de serie, Ispida Wildlife Productions, heeft een distributieovereenkomst gesloten met Sky Vision, de distributietak van het Engelse Sky plc, één van ’s werelds grootste mediaconcerns. De serie wordt internationaal uitgegeven onder de titel Returning. Omroepen in onder andere Duitsland, Frankrijk, Italië, Portugal, Polen, Tsjechië, Nieuw-Zeeland en Oekraïne hebben de films inmiddels aangekocht. De hoogwaardige kwaliteit van de films is bovendien opgevallen bij Sony. Het hoofdkantoor in Japan heeft beelden aangekocht voor de wereldwijde promotie van 4K-tv’s.

Bron: IWP/Broadcast Magazine

 

 

Bericht delen