Nederlandse film De Dirigent in 5.000 Chinese bioscopen
zondag 3 januari 2021

Nederlandse film De Dirigent in 5.000 Chinese bioscopen

De Nederlandse speelfilm De Dirigent van regisseur Maria Peters zal binnenkort in maar liefst 5.000 Chinese bioscopen te zien zijn. Dat hebben producent Shooting Star en de Chinese distributeur Li Xuejian bekendgemaakt.

De film, die vertelt over de eerste professionele vrouwelijke dirigent ter wereld, zal vanaf 22 januari te zien zijn in de helft van de 10.000 bioscopen die China telt. Volgens Shooting Star krijgt elk jaar maar een beperkt aantal buitenlandse films toestemming om op de Chinese markt te gaan draaien. Veel films komen niet door de strenge Chinese censuur.

De Dirigent (The Conductor) vertelt het levensverhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico (Christanne de Bruijn). Zij was begin 20e eeuw de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die, ondanks de talloze obstakels die zij moest overwinnen, succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde.

Het is de tweede maal in korte tijd dat producent Shooting Star een Nederlandse film in China uitbrengt. In 2019 lukte dit ook met de komische horrorfilm Prooi van regisseur Dick Maas.

Bron: AD/BM

Bericht delen