Nederlandse cameraman Jasper Wolf benoemd tot lid Oscar-Academy
woensdag 1 juli 2020

Nederlandse cameraman Jasper Wolf benoemd tot lid Oscar-Academy

De Nederlandse cameraman Jasper Wolf is een van de nieuwe leden van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie die ieder jaar de Oscars uitreikt. Hij mag dit jaar meebeslissen over de winnaars van de prestigieuze filmprijzen.

Wolf werkte onder meer mee aan de films Instinct, Monos, Niemand in de stad en Aanmodderfakker. Ook deed hij camerawerk voor de serie Van God los. Zijn nieuwste film, Paradise Drifters van producent Pupkin Film, gaat in september in première.

Wolf is niet de eerste Nederlander in het selecte gezelschap. Eerder werden regisseur Paul Verhoeven, kostuumontwerper Jany Temime, animator Erik-Jan de Boer, producente Cilia van Dijk, editor Job ter Burg en grimeur Arjen Tuiten al toegelaten.

Na kritiek op de voornamelijk witte en mannelijke samenstelling van de juryleden doet de Academy zijn best om meer rekening te houden met diversiteit. Zo is bijna de helft van de nieuwe leden vrouw en een op de drie is niet wit. Ongeveer de helft van de nieuwe leden komt niet uit de VS.

Bron: NOS/BM

Bericht delen