Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie van start
maandag 16 maart 2020

Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie van start

De vier verenigingen van Nederlandse filmproducenten (FPN), documentaire producenten (DPN), animatieproducenten (ApN) en interactieve producenten (IPN) bundelen hun krachten.

Ze gaan verder onder één naam: de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA). De nieuwe beroepsvereniging telt ca. 70 leden die actief zijn in verschillende disciplines, waaronder speelfilm, dramaseries, documentaire, animatie, interactieve producties en games. De NAPA heeft als doel de gemeenschappelijke belangen van haar leden te behartigen en het productieklimaat te versterken.

De NAPA is onder meer actief op het gebied van cultuur- en mediabeleid, sociaal-economisch beleid, financiering en auteursrecht. De vereniging vertegenwoordigt haar leden zowel nationaal als internationaal. Daarbij treedt de NAPA op als gesprekspartner van andere beroepsverenigingen en (markt)partijen binnen de audiovisuele sector, fondsen, omroepen, politici en overheidsdiensten.

Met de vereniging van Nederlandse Content Producenten (NCP) is een overeenkomst tot samenwerking waar het de gedeelde dossiers betreft. Daarnaast zet de vereniging zich in voor ondersteuning en verdere professionalisering van de branche, bijvoorbeeld door het sluiten van collectieve overeenkomsten of het organiseren van bijeenkomsten gericht op delen van kennis en ervaring.

Het bestuur van NAPA bestaat uit Jacqueline Gerritsma (voorzitter), Thomas den Drijver (New Amsterdam Film Company), Janneke Doolaard (DOXY), Bruno Felix (Submarine), Frans van Gestel (Topkapi Films), Peter de Jong (Codeglue) en Digna Sinke (SNG Film).

Bron: NAPA/BM

Bericht delen