Nederlands duo Mia & Dion strijdt in eerste halve finale Eurovisie Songfestival
woensdag 1 februari 2023

Nederlands duo Mia & Dion strijdt in eerste halve finale Eurovisie Songfestival

Mia Nicolai en Dion Cooper gaan op dinsdag 9 mei een plekje in de finale van het Eurovisie Songfestival proberen te bemachtigen. Het gelegenheidsduo heeft te horen gekregen dat ze in de eerste halve finale zijn ingeloot. Met welk nummer ze naar Liverpool gaan, is nog niet bekendgemaakt.

Het Eurovisie Songfestival begint dit jaar op dinsdag 9 mei met de eerste halve finale. Op donderdag 11 mei gaat het festival door met de tweede halve finale en op zaterdag 13 mei wordt het afgesloten. Dan moet blijken wie de winnaar van de 67e editie van het Eurovisie Songfestival is.

Mia & Dion werden in november al aangekondigd als de artiesten die namens Nederland meedoen aan de wedstrijd. Daarna bleef het stil rond de twee. Begin maart wordt de bekendmaking van hun nummer verwacht. In die periode kondigden eerder onder anderen ook S10, Waylon, Anouk en Douwe Bob aan met welk liedje ze meededen.

Nicolai en Cooper zijn aan elkaar voorgesteld door Duncan Laurence. De Songfestival-winnaar van 2019 begeleidt het gelegenheidsduo samen met zijn partner Jordan Garfield. Traditiegetrouw strijden de deelnemers in de halve finales voor een plek op de zaterdag. In totaal doen dit jaar 37 landen mee, maar in de finale is maar plek voor 26 landen.

Alleen de ‘Big Five’, de vijf landen die flinke bedragen overmaken aan organisator European Broadcasting Union (EBU), zijn automatisch geplaatst voor de finale. Dat zijn het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland.

De winnaar van vorig jaar, Oekraïne, mag ook meteen door naar de finale op zaterdag. Traditiegetrouw organiseert de winnaar het Songfestival een jaar later, maar vanwege de oorlog in Oekraïne zijn de festiviteiten naar het Verenigd Koninkrijk verhuisd. Oekraïne wordt wel betrokken bij de organisatie in Liverpool.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen