dinsdag 16 januari 2018

Nederlanders kijken steeds meer digitale tv

Het Nederlandse televisielandschap digitaliseert steeds verder. 81 procent van de huishoudens beschikt over digitale televisie. Dit blijkt uit de Media Standaard Survey (MSS) die sinds 2011 door TNS NIPO wordt uitgevoerd. In de tweede helft van 2012 was het percentage digitale ontvangst 77 procent.

55 procent van de huishoudens geeft aan een digitale aansluiting via de kabel te hebben, 10 procent ontvangt TV via Digitenne op één van de toestellen en 6 procent heeft een schotel.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat 38 procent van de huishoudens een harddiskrecorder heeft aangesloten op één of meer toestellen. 20 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een harddiskrecorder geïntegreerd in de settop box. In 36 procent van de huishoudens is een tablet aanwezig en Connected TV in 16 procent. 17 procent heeft een dvd-speler met ingebouwde harddiskrecorder, 13 procent van de huishoudens heeft een dvd-recorder zonder harddisk. In de tweede helft van 2012 was dat het geval in 19 procent en 14 procent van de huishoudens.

Bron: Stichting KijkOnderzoek/MSS

Bericht delen