dinsdag 16 januari 2018

Nederland wordt groen bij VARA

Het programma Nederland wordt groen wil zoveel mogelijk mensen oproepen hun eigen leven, en daarmee Nederland, iets ‘groener’ te maken. De nieuwe serie wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra en is vanaf zondag 17 mei om 21.05 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

Drie bekende Nederlanders (presentatrice Anita Witzier, dj Gerard Ekdom en zanger Frans Duijts) doen een week lang met hun gezinnen hun best om ‘groener’ te leven dan ze ooit hebben gedaan. Dat betekent een week lang de verwarming laag, de stekker uit de wasmachine, de droger en de afwasmachine, zeven dagen geen vlees, geen spelletjes op de iPad en de auto laten staan.

Het programma staat ook in het teken van de lancering van de nieuwe NPO Groen app. Deze app geeft volop tips en informatie en daagt iedereen uit om een week ‘groener’ te leven. De app bevat dertig uitdagingen, bijvoorbeeld een week lang maar drie minuten douchen in plaats van tien of een week de trap nemen in plaats van de lift, die met vrienden gedeeld kunnen worden.

Tussentijds wordt de app-gebruiker bijgepraat over de positieve impact van het nieuwe gedrag en krijgt hij motiverende videoboodschappen van bekende Nederlanders. De app wordt steeds geactualiseerd en sluit nauw aan bij de NPO-programmering op het gebied van duurzaamheid, natuur en milieu in de komende jaren.

Bron: NPO/VARA

Bericht delen