dinsdag 16 januari 2018

NCRV-directeur levert 10% salaris in

NCRV-directeur Coen Abbenhuis heeft tien procent van zijn salaris ingeleverd. Dat meldt Het Parool. De bestuurder gaat van ongeveer 250 duizend euro naar een jaarinkomen van 220 duizend euro, exclusief auto en pensioenbijdrage. Daarmee verdient hij nog ruim boven de Balkenendenorm. Bestuurders binnen de publieke omroep vallen bovendien niet onder de uitzonderingsregels, die gaan op voor een handjevol unieke talenten met een functie voor de camera of microfoon.

Vijf tv-presentatoren en maximaal drie radiodeejays mogen meer dan de Balkenendenorm van ongeveer 187 duizend euro verdienen. Aan bestaande contracten wordt niet getornd, waardoor het topverdienersbeleid niet meteen kan worden uitgevoerd. Abbenhuis zegt in de krant over zijn loonsvermindering: “We worden geconfronteerd met forse bezuinigingen en misschien wel verregaande samenwerking met andere omroepen of andere partijen. We zullen offers moeten brengen. Met deze maatregel zet ik de eerste stap.”

De NCRV-bestuurder zegt de maatregel uit eigen beweging te hebben genomen. “We kunnen niet voorbijgaan aan het feit dat we 200 miljoen moeten bezuinigen. Ik loop vooruit op die maatregelen en neem mijn verantwoordelijkheid.”

Bron: Zappen.blog/Het Parool

Bericht delen