dinsdag 16 januari 2018

Nationale actie Filipijnen

De Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL en SBS 6 organiseren op maandag 18 november een nationale actie voor de ramp op de Filipijnen. Op Giro555 kunnen mensen geld storten voor noodhulp in het rampgebied.

Gedurende de dag besteden publieke en commerciële radio- en tv-zenders uitgebreid aandacht aan de ramp.

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is op maandag 18 november ingericht als actiecentrum met een belteam van 6.00 uur tot middernacht en waar mensen geld en cheques kunnen inleveren. Overdag besteden veel programma’s uitgebreid aandacht aan de actie. Van 22.30 tot 0.00 uur is er op Nederland 1, RTL 4 en SBS 6 een gezamenlijk avondprogramma en zal de eindstand bekend worden gemaakt. In het belpanel zitten onder andere de Bekende Nederlanders Klaas Drupsteen, Joris Linssen, Kees Tol, Bert van Leeuwen, Art Rooijakkers, Filemon Wesselink, Victor Löwe en Karin Bloemen. De presentatie is in handen van Jeroen Pauw, Paul Witteman, Humberto Tan en Bridget Maasland.

De NOS zendt de hele dag door op Nederland 1 reportages en extra NOS Journaals uit en komt daarin met het laatste nieuws, de voortgang van de actie en live beelden vanuit de Fillipijnen. Hierdoor zullen bestaande programma’s worden ingekort of verplaatst. Waar normaal tekst-tv wordt uitgezonden, ziet de kijker het programma van Radio 2 in beeld, vanuit Beeld en Geluid in Hilversum.

Van 6.00 uur tot 18.00 uur verzorgt Radio 2 een live marathonuitzending vanuit het Top 2000 café in Beeld en Geluid waar ook andere publieke en commerciële radiozenders aan mee zullen werken. Bij de Radio 2 dj’s schuiven gasten aan en Nederlandse artiesten treden live op. Het radiostation volgt het belteam in het actiecentrum en laat bezoekers die geld of cheques komen brengen aan het woord. Verder is Radio 2 de hele dag te zien op themakanaal Best24.

Net als het NOS Journaal zal ook Studio MAX schakelen met het actiecentrum. Man bijt hond komt om 18.25 uur op Nederland 2 eveneens met een extra lange uitzending rond de actiedag. De Wereld Draait Door is er met een bijzondere benefietuitzending. En ook EenVandaag zendt een speciale uitzending uit.

Bij RTL 4 besteedt het RTL Nieuws vanaf 6.00 uur aandacht aan de actie. In RTL Boulevard nemen Linda de Mol en Wendy van Dijk aan de desk plaats om de kijker op te roepen om mee te doen. Ook wordt er live geschakeld met Froukje de Both bij het belpanel.

Radio Veronica organiseert een on air veiling waarin bijzondere veilingstukken aangeboden worden met het doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Giro555. De veilingstukken komen van Veronica-dj’s en BN’ers.

Q-music veilt voor Giro555 Het Foute Uur van dinsdag 19 november. Daarnaast wordt er ieder uur live geschakeld met Beeld en Geluid

Bron: NPO/RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen