dinsdag 16 januari 2018

Natasja Froger presenteert Doof!

Hoe beleef je het als er plotsklaps een hele nieuwe wereld voor je open gaat? Dankzij een medische ingreep is het tegenwoordig mogelijk dat sommige doven tóch kunnen horen.

Voor het eerst, na een voor hen eeuwigdurende stilte, horen ze muziek, het ruisen van de wind of de stem van hun kind. Het is een moment dat hun leven voor altijd zal veranderen. In het nieuwe, driedelige RTL 4-programma ‘Doof!’ volgt presentatrice Natasja Froger mensen die dit ondergaan.

Bijna anderhalf miljoen Nederlanders hebben een slecht gehoor. Een derde van hen leeft in een constante stilte. Jaarlijks ondergaan zo’n zeshonderd dove en zeer slechthorende Nederlanders een bijzondere medische ingreep. Zij krijgen een zogeheten cochleair implantaat (CI) in het slakkenhuis van het oor en met dit ‘bionische oor’ kunnen ze wel allerlei geluiden horen.

In ‘Doof!’ leert Natasja Froger een aantal van hen nog voor de ingreep kennen. Vervolgens mag ze getuige zijn van dit bijzondere traject, waarin deze mensen na lange tijd of soms voor het eerst in hun leven kunnen horen. ‘Doof!’ is dit najaar bij RTL 4 te zien. Het programma wordt geproduceerd door Tuvalu Media en is gebaseerd op het internationale format ‘Out Of The Silence’ van FormatKitchen/Tuvalu Media, dat inmiddels aan tien landen is verkocht.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen