Nacht van de Filmacademie: vijf korte documentaires op NPO 3
zaterdag 23 oktober 2021

Nacht van de Filmacademie: vijf korte documentaires op NPO 3

Tijdens de Nacht van de Filmacademie (zaterdag 23 op zondag 24 oktober) worden alle eindexamenfilms in de categorie documentaire van Lichting 2021 op NPO 3 uitgezonden in een marathonuitzending. Kijk je mee?

De onderwerpen van de documentaires lopen sterk uiteen. Zo is er aandacht voor topsport in waterpolofilm The Underdogs (Tim Jung) en staat twijfel over het geloof centraal in De dochter van de domineee (Christine Boersma, bekroond met de VPRO-documentaireprijs 2021).

De documentaire Man in de kas (Sterre Slikkerveer) gaat over bloemkweker Simon, die na jaren van noeste arbeid toe is aan pensioen. Maar zolang de gemeente zijn grond niet koopt, kan daar nog geen sprake van zijn. In Bellum (Lotte Salomons) wordt onderzocht hoe oorlogstrauma doorgegeven kan worden van ouder op kind.

Yalda: de langste nacht is een egodocumentaire van Faydim Ramshe, een experimentele essayfilm waarin haar wortels centraal staan. Op haar achttiende kwam ze vanuit Iran naar Nederland voor een betere toekomst, maar na een aantal jaren verlangde ze toch weer naar haar geboorteland.

Uitzendtijden
22.55 uur The Underdogs
23.21 uur De dochter van de dominee
23.47 uur Man in de kas
00.13 uur Bellum
00.39 uur Yalda: de langste nacht

Bron: VPRO/Filmacademie/BM

Bericht delen