Mustafa Marghadi nieuwe NOS-correspondent in Zuidoost-Azië
dinsdag 17 augustus 2021

Mustafa Marghadi nieuwe NOS-correspondent in Zuidoost-Azië

Mustafa Marghadi wordt de nieuwe NOS-correspondent in Zuidoost-Azië. Hij volgt per 1 november Annemarie Kas op, die voor NRC als correspondent aan de slag gaat in het Verenigd Koninkrijk. De standplaats van Marghadi wordt Jakarta.

Marghadi (38) was de afgelopen vier jaar correspondent van de NOS in Italië. Daarvoor werkte hij voor het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co (NOS/NTR) en was hij presentator bij NOSop3 en Klokhuis (NTR). Marghadi startte zijn NOS-carrière als redacteur voor het toenmalige NOS Headlines.

“Ik ben blij en trots dat ik opnieuw een uitdagende rol kan vervullen bij de beste nieuwsorganisatie van Nederland”, zegt hij over zijn overstap. “In een regio waar een aantal van de belangrijkste thema’s van de komende decennia (klimaatverandering, economische ongelijkheid, de invloed van China vs VS) een hoofdrol zullen spelen. Ik verheug me erop om zoveel mogelijk mensen in de regio te spreken en te leren kennen, zodat ik een zo helder en compleet mogelijk beeld voor de mensen in Nederland kan bieden.”

Enthousiast en creatief
Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws: “We bedanken Annemarie voor haar jarenlange dienst voor de NOS in Zuidoost-Azië. En we zijn blij dat Mustafa – na zijn Italië-correspondentschap – ook de komende jaren voor de NOS blijft werken.”

“Met zijn enthousiasme, zijn creativiteit en zijn frisse blik brengt hij altijd iets extra’s. We zijn ervan overtuigd dat hij dat ook vanuit Indonesië en de omliggende landen gaat doen”, zegt Gelauff.

Bron: NOS/BM
Foto: Stefan Heijdendael/NOS

Bericht delen