Museum Beeld en Geluid feestelijk geopend voor twee maanden
woensdag 2 september 2020

Museum Beeld en Geluid feestelijk geopend voor twee maanden

Het museum van Beeld en Geluid is vanaf nu weer geopend. De eerste bezoekers werden woensdagochtend feestelijk verwelkomd door directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer. Tot en met 25 oktober 2020 kan publiek een laatste bezoek brengen aan het huidige museum, voordat wordt gestart met de verbouwing.

Het vernieuwde mediamuseum opent medio 2022 de deuren. De komende twee maanden wordt in de avondprogrammering met bekende makers teruggeblikt op 14 jaar spraakmakende tentoonstellingen.

Feestelijke avondprogrammering
Van 2 september tot en met 25 oktober 2020 opent Beeld en Geluid de deuren van het museum met een feestelijk programma, waarin wordt teruggeblikt op ruim 14 jaar succes. Tijdens zes avonden in september wordt de bezoeker meegenomen op een reis langs zes van de meest spraakmakende tentoonstellingen van Beeld en Geluid.

Onder leiding van presentator Erik van der Hoff wordt teruggeblikt en gesproken met bekende makers Freek de Jonge (16 september), Diederik Ebbinge (17 september), Twan Huys (23 september), Ad Visser (25 september), Jan en Jeroen Stekelenburg en Jack van Gelder (26 september) en Arjan Postma (27 september) over de belangrijkste ontwikkelingen en veranderingen in de media sinds deze tentoonstellingen.

Bezoekers krijgen voor en na de talkshow de mogelijkheid om het museum te bezoeken. Stap nog één keer als presentator door de showdeur, speel in een achtervolgingsscène uit Flikken Maastricht of zing de sterren van de hemel op het podium in de POPstudio.

Het museum van Beeld en Geluid is in september geopend op woensdagen en in de weekenden. Vanaf 1 oktober, ook tijdens Dutch Media Week (3 t/m 11 oktober) en in de herfstvakantie met Kinderen voor Kinderen (10 t/m 25 oktober), is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Gebouw blijft toegankelijk
Het gebouw van Beeld en Geluid blijft toegankelijk als archief, bron van hergebruik en beschikbaarstelling, het onderwijs, de erfgoedsector, evenementen en kinderfeestjes. Tussen november 2020 en medio 2022 organiseert Beeld en Geluid bovendien diverse activiteiten in het gebouw, online en op andere locaties in het land zoals in Beeld en Geluid Den Haag, het Mediaplein in Hilversum en in de bibliotheek op de Neude in Utrecht.

Bron: Beeld en Geluid/BM

Bericht delen