woensdag 17 januari 2018

Moszkowicz verliest ook in hoger beroep

Het Gerechtshof Amsterdam heeft het vonnis van de Rechtbank Amsterdam bekrachtigd. Het Hof bevestigt dat de serie De maatschap van Dutch Mountain Film geen inbreuk maakt op het boek van Robert Moszkowicz. 

Daarnaast is het Hof van oordeel dat de inhoud van de serie de eer en goede naam van Robert Moszkowicz niet aantast. Een nadere motivering van het arrest van het Gerechtshof Amsterdam volgt binnen een week, maar nu reeds staat vast dat alle vorderingen van Robert Moszkowicz zijn afgewezen en hij opnieuw is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. Deze kosten bedragen inmiddels ruim 20.000 euro.

De vierdelige dramaserie over de advocatenfamilie Meyer, waarvoor de schrijvers Hein Schütz en Alma Popeyus zich lieten inspireren door de geschiedenis van Max Moszkowicz en zijn vier zonen, is vanaf morgen om 20.25 uur te zien op NPO 2. De hoofdrollen worden gespeeld door Pierre Bokma, Maarten Heijmans, Guy Clemens, Daan Schuurmans, Diederik Ebbinge, Xander van Vledder en Katelijne Verbeke. De regie is in handen van Michiel van Jaarsveld.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen