woensdag 17 januari 2018

Moszkowicz krijgt inzage in De Maatschap

De VPRO moet voormalig advocaat Robert Moszkowicz inzage geven in het scenario voor de serie De Maatschap die in het najaar wordt uitgezonden. Dat heeft de rechtbank in Groningen bepaald.

 

Moszkowicz krijgt inzage om te bepalen of de scenario-schrijvers met de vierdelige dramaserie geen inbreuk maken op het auteursrecht op zijn biografie De Straatvechter. De VPRO-serie gaat over een Nederlandse advocatenfamilie.

Aanleiding voor de zaak was een verhaal in nrc.next, waarin bij een setbezoek een scene van de nog uit te zenden serie werd beschreven. Volgens Moszkowicz is de informatie die in de scene werd beschreven, afkomstig uit zijn boek. Hetzelfde geldt voor de informatie uit een scene die beschreven werd in een interview met NCRV Gids van februari.

Op basis van deze feiten geeft de voorzieningenrechter Moszkowicz, die in de zaak werd bijgestaan door zijn zoon Yehudi, gelijk. Voor het opleggen van een dwangsom van 5000 euro per dag – iets waar Moszkowicz in zijn eis om vraagt – wijst de rechter van de hand.

Bron: Villamedia/Broadcast Magazine

Bericht delen