Mogelijk voetbaltalkshow op Veronica in het najaar
vrijdag 15 juli 2022

Mogelijk voetbaltalkshow op Veronica in het najaar

Talpa werkt aan een nieuwe voetbaltalkshow op Veronica in het najaar. Het nieuwe praatprogramma zou op maandag- en vrijdagavond op de buis komen, zoals dat voorheen met Veronica Inside het geval was.

Zoals bekend zijn Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen daarmee gestopt en verder gegaan met een dagelijkse show, Vandaag Inside, die meer behelst dan alleen voetbal. De nieuwe voetbaltalkshow – waarbij de namen vallen van Wesley Sneijder, Andy van der Meijde en Wim Kieft als mogelijke analisten – zou in de programmering vóór Vandaag Inside zitten. Vandaag Inside wordt bij SBS6, ook van Talpa, uitgezonden. Wie de show gaat presenteren is onduidelijk.

Talpa reageert desgevraagd bevestigend: “We onderzoeken inderdaad de mogelijkheden om in het najaar op Veronica een nieuwe voetbaltalkshow te brengen op de maandag- en vrijdagavond. Zodra er vanuit ons meer te melden is, dan laten we dit weten.”

Ook RTL onderzoekt mogelijkheden voetbaltalkshow
Pikant hieraan is dat ook RTL de mogelijkheden onderzoekt om weer een voetbaltalkshow op de buis te brengen. Eerder mislukte de show VTBL van presentator Humberto Tan. Eén van de oorzaken was toen dat het programma voetbalbeelden miste. Die zijn voor beide zenders nu beschikbaar. RTL heeft de rechten van de Champions League, Talpa die van de Europa League. Zoals bekend bereiden de mediaconcurrenten een samenwerking van Talpa Network en RTL Group voor, waarbij RTL de grootste aandeelhouder wordt. De ACM moet daarvoor nog goedkeuring verlenen.

Bron: AD/BM

Bericht delen