dinsdag 16 januari 2018

Mogelijk einde voor Kinderen Geen Bezwaar

De comedy Kinderen Geen Bezwaar van de VARA dreigt te verdwijnen. Dat zegt althans schrijver Haye van der Heyden in weekblad Privé. De publieke omroep moet immers gaan bezuinigen, en comedy is niet de kerntaak van de publieken. “De publieke omroep is in principe van mening dat het maken van een comedyserie niet tot haar takenpakket behoort. Natuurlijk hoop ik dat de serie mag blijven, maar ik begrijp de overweging wel.”

Duidelijk is wel dat er in 2012 nog dertien nieuwe afleveringen van de serie op de buis komen. Volgens Van der Heyden is KGB geen duur programma voor de publieke omroep. Het is zelfs een koopje. “Het kost ongeveer een ton of net iets meer per aflevering. Dat is goedkoop als je het vergelijkt met een aflevering van een dramaserie, dan praat je over minstens 2,5 ton per uitzending.”

Van der Heyden vindt dat comedy niet uitsluitend thuishoort bij commerciële zenders. “Ik vind het verschrikkelijk als comedy voortdurend onderbroken wordt door een reclameblok. Dat is zo verschrikkelijk verstorend in de opbouw; ik wil een verhaaltje vertellen dat niet wordt onderbroken. Door die stomme reclame gaat de lol eraf. Daarom hoop ik dat het nooit meer nodig is dat ik voor een commerciële omroep een comedyserie moet schrijven en dat Kees & Co de laatste was.”

Bron Privé/Spits

Bericht delen