Mocro Maffia en StukTV genomineerd voor #Video Awards 2021
woensdag 23 februari 2022

Mocro Maffia en StukTV genomineerd voor #Video Awards 2021

Na een bewogen periode gaan de #Video Awards 2021 uiteindelijk door en de nominaties van alle categorieën zijn bekend gemaakt. Onder andere Mocro Maffia, StukTV, Elise Schaap en S10 maken kans om de prestigieuze prijzen in de wacht te slepen.

De #Video Awards zijn dé vakprijzen voor alle online en on demand videocontent die is gemaakt in Nederland. De uitreiking van deze vakprijzen vindt plaats op 7 maart in de monumentale kerk De Duif in Amsterdam. De #Video Awards zijn in het leven geroepen om de online content (inclusief video on demand) dat in Nederland gemaakt is in het afgelopen jaar met elkaar te vieren.

In eerste instantie had de organisatie de pijlen gericht staan op 13 december vorig jaar als datum voor het evenement. Echter lieten de corona cijfers niet toe het gala door te laten gaan. Desalniettemin ging achter de schermen het werk gewoon door en zijn de genomineerden voor deze editie inmiddels bekend gemaakt. Dit jaar zullen in veertien categorieën prijzen vallen en dit zijn de genomineerden per categorie.

Beste Acteur/Actrice
Elise Schaap – Undercover (Netflix)
Nazmiye Oral – Undercover (Netflix)
Achmed Akkabi – Mocro Maffia (Videoland)

Beste Beauty & Lifestyle
Open Kaart – Robbert Rodenburg
Doorbreken als Model – RUMAG.
Tour de Tietema

Beste Creator
Giel de Winter
Nesim el Ahmadi
Qucee

Beste Docu
Altijd al Loiza – NewBe (Videoland)
15 jaar 101Barz – BNNVARA
Het Leven als Liesje – Human Nature Films (Videoland)

Beste E-sports en Gaming
#CODNIGHT – Legends of Gaming – Team 5PM
The Next E-Talent Team Gullit – Endemol Shine (Videoland)
COD: Warzone Pacific Tournament – 433 Studios

Beste Influencer Campagne
#CODNIGHT – Legends of Gaming – Team 5PM
Target Seizoen 2 – Werken Bij Defensie / Hot Pepper
Do Not get a Woman Angry – O Sole Mio (Parody) – Peter de Harder

Beste Livestream
FC Avondklok – Defano Holwijn
#CODNIGHT – Legends of Gaming – Team 5PM
Late Night Streampje – Qucee

Beste Music Video
Adem Je In – S10 – Noah’s Ark
Hier voor mezelf – BENR
Vluchtstrook – Kriss Kross Amsterdam – ODB.Agency

Beste Nieuws & Infotainment
NOSop3 – NOS
Gamen met Politici – DPG Media
Samen Kunnen we Niet Stuk – StukTV / Talpa Social

Beste Online Serie
Het Jachtseizoen – StukTV / Talpa Social
SocialKoeriers – Wonderboys Media
De Bachelor – Warner Bros (Videoland)

Beste Online Video
Corona Drone Beelden: Den Haag vanuit de lucht – DPG Media
Milan Knol en Dutch Performante Strooien met Geld – Gierige Gasten / Talpa Social
Wat voor sfeer zou er zijn in de zaal – Human Factor

Beste Sponsored Video
Samen Kunnen we Niet Stuk – StukTV / Talpa Social
Oranje Boven – DPG Media
Hooligirls – Hot Pepper

Beste Video on Demand
H3L – H3LLOWEEN – Tuvalu Media (Videoland)
Meskina – NewBe (Videoland)
Mocro Maffia – Fiction Valley (Videoland)

Het mooie aan deze media-awards is dat de prijzen worden uitgereikt door vakgenoten in plaats van dat erop gestemd kan worden. De vakjury die de genomineerden kiest en stemt op de winnaar bestaat uit zeventien media-experts uit alle hoeken van de industrie en vertegenwoordigt zowel grote als kleinere spelers binnen het landschap.

De jury van deze editie bestaat uit: Roos Dresmé – Sally Bright, Gregory Edelenbos – AGE Media, Lucas van der Eijk – BMG Production Music, Jonathan de Jong – SUPER7EVEN, Marko van Kampen – Just Another Media Company, Tatiana Lagewaard – Discovery+, Henri Lessing – AGE Media, Marlin Mastenbroek – Paramount, Danny Membre – RUMAG., Marloes Noga – BNNVARA, Murk Ozinga – Jellysmack, Suzanne Pronk – DIGI Panters, Tom Schoufs – Team 5pm, Boudewijn Smals – DPG Media, Bart Snelting – Talpa Social, Fred Tolboom – DPG Media en Mark van der Werff – Lifehunter.

De #Video Awards onderscheiden zich van andere uitreikingen mede door de steun van een indrukwekkende lijst aan sponsoren. DPG Media ondersteunt als hoofdsponsor. Daarnaast zijn Talpa Social, Jellysmack, Paramount (voorheen ViacomCBS) en BMG Music Production aangesloten als bijdragers van het award gala. Door het aansluiten van deze partijen is het werkelijk een door de sector breedgedragen event. De organisatie van het evenement ligt in handen van Hot Pepper, een creative videoagency die zich apart zet door het maken van edgy content in branded entertainmenten original producties.

“We waren onwijs enthousiast toen we de conclusie konden trekken dat we, eindelijk(!), de #Video Awards konden laten plaatsvinden”, zegt Romario van ‘t Land, eigenaar van Hot Pepper. “Waar we vorig jaar niks konden doen en de hele industrie nog aan het recoveren was van de klappen die het gekregen heeft, merken we dat iedereen in de media weer zin heeft in een bescheiden feestje waar het gemaakte werk centraal staat.”

Op het evenement zal de crème de la crème van de online video wereld vertegenwoordigd zijn. Naast de genodigden zullen creators, agency’s, enproducenten plaats namen om te zien wie er met de prijzen vandoor gaan en om de netwerken weer aan te halen. Zo hoopt de #Video Awards ook een verbindende factor te zijn die nog mooiere content voor de komende jaren wil stimuleren. Door het beperkt aantal plaatsen is het helaas alleen mogelijk om op uitnodiging een plaats in de zaal te bemachtigen.

Bron: Hot Pepper/BM

Bericht delen