woensdag 17 januari 2018

Minister Arie Slob (Media) op bezoek in Raadhuis Hilversum

Minister Arie Slob, die in het nieuwe kabinet onder meer verantwoordelijk is voor Mediazaken, heeft maandag een werkbezoek aan Hilversum gebracht. Na ontvangst in het Raadhuis door burgemeester Pieter Broertjes en wethouder Wimar Jaeger van Media en Economie, heeft Slob gesprekken gevoerd met een aantal belangrijke vertegenwoordigers uit de mediawereld.

Tijdens de lunch in het Raadhuis van Hilversum hebben burgemeester Broertjes en wethouder Jaeger intensief met de minister gesproken over de ontwikkelingen in de mediasector en de verbindende rol die de gemeente hierin kan en wil spelen.

Zo is de brief aan de formateur, die eerder dit jaar door meer dan tweehonderd partijen uit de digitale creatieve industrie is ondertekend, aan de orde gekomen. Daarnaast is gesproken over de doorontwikkeling van het Media Park naar een campus voor werken, leren en beleven in de ‘creatieve digitale content industrie’.

Daarin past de samenwerking tussen Hilversum Media Campus en kennisorganisatie iMMovator, dat binnenkort hoopt te worden omgevormd tot een nieuw media technologie instituut. Ook zijn initiatieven ter bevordering van onderwijsprogramma’s rond mediawijsheid ter sprake gebracht.

Bron: Gemeente Hilversum/BM

Bericht delen