dinsdag 16 januari 2018

Miloenenjachtspeler claimt 5 miljoen bij Endemol

Arrold van den Hurk, de kandidaat die bij Miljoenenjacht naast de koffer met 5 miljoen greep, dient via advocaat Peter Plasman bij Endemol een miljoenenclaim in. Hij liep de 5 miljoen mis toen hij in de  uitzending per ongeluk op de rode knop drukte.

Van den Hurk accepteerde hiermee 125.000 euro, een bedrag dat veel lager was dan de 5 miljoen in de gekozen koffer. Van den Hurk meldde later dat hij uit zenuwen op de knop drukte.

Plasman heeft Van den Hurk na de uitzending benaderd en helpt hem op basis van no cure no pay, hij meent dat er zaken niet eerlijk zijn verlopen. De teleurgestelde kandidaat eist nu 4.875.000 euro van Endemol. De vijf miljoen euro die hij had kunnen winnen min het bedrag van 125.000 euro die hij had gewonnen.

De spelregels houden volgens Plasman in dat het spel pas stopt als de deelnemer het bod van de bank heeft geaccepteerd. De druk op de knop was duidelijk per ongeluk. Presentatrice Linda de Mol zei dit ook letterlijk: “hij wilde helemaal niet stoppen.” Plasman zei dinsdag in Nieuwsuur dan ook dat Van den Hurk recht heeft op zijn miljoenen. Volgens Plasman had de notaris van het programma er belang bij dat de kandidaat uit Son met een laag bedrag naar huis ging.

Notaris Jan Piet van Harseler ontkent elk persoonlijk belang. Hij heeft juist de opnamen stilgelegd omdat hij zeker wilde weten dat Van den Hurk echt niet per ongeluk met zijn hand van het glazen kastje was gegleden. Door op de rode knop te drukken accepteerde hij het bod van 125.000 euro, aldus de notaris.

Advocaat Plasman wijst er op dat na de uitzending met Van den Hurk de spelregels op de website zijn aangepast. Endemol laat weten dat er alleen een zin is toegevoegd om ‘eventuele vragen van kijkers naar aanleiding van 3 november te beantwoorden.’ Plasman stelt Endemol nu aansprakelijk. Als het mediabedrijf hier niet op in gaat, legt hij de zaak voor aan de rechter.

Bron: Omroep Brabant/Broadcast Magazine

Bericht delen