Million Dollar Island binnenkort te zien op SBS6 en Amazon Prime Video
maandag 7 februari 2022

Million Dollar Island binnenkort te zien op SBS6 en Amazon Prime Video

Een onbewoond eiland. 100 wildvreemden. Twee maanden overleven. En één miljoen euro aan prijzengeld. Dat zijn de pijlers van het nieuwe survival realityprogramma Million Dollar Island.

Million Dollar Island is vanaf zondag 6 maart om 21.30 uur te zien op SBS6. Vanaf één uur na uitzending is de aflevering ook beschikbaar op Amazon Prime Video. Het programma is eind 2021 opgenomen op de Filipijnen, laat SBS6 weten. Overleven in de wildernis met minimale middelen is niet het enige waar het om draait. Elke deelnemer start met een polsbandje dat 10.000 euro waard is.

Met het spelen van spellen kunnen de eilandbewoners polsbandjes winnen en verliezen. Ze kunnen ook bandjes krijgen. Als iemand opgeeft en vertrekt omdat het te zwaar wordt, moet hij zijn bandje(s) weggeven aan één van de achterblijvers. Zo kan vriendschap een fortuin opleveren. Welke eilandbewoners houden het tot het einde vol en met hoeveel geld verlaten zij het eiland?

De honderd kandidaten komen uit alle hoeken van het land en zijn heel divers. Wat gebeurt er met al deze mensen als ze met elkaar moeten overleven? Worden ze een hechte groep – of juist niet? En wat doen ze met de weinige middelen die voorhanden zijn… is het ieder voor zich of delen ze eerlijk? Overleven is belangrijk, maar vriendschappen opbouwen is essentieel.

Door het vertrek van eilandbewoners die opgeven of door het winnen van spellen, worden sommige mensen steeds rijker. Wie verliest wordt waardeloos en moet uiteindelijk naar huis. Totdat er nog maar een paar eilandbewoners over zijn, die in een bloedstollende finale de kans krijgen om al hun verdiende bandjes om te zetten in keiharde cash. Maar die op de valreep ook nog alles kunnen verliezen…

Million Dollar Island is niet alleen een next level survivalprogramma. Het is ook een sociaal experiment waarin het draait om hechte vriendschappen, doorzettingsvermogen en geheime samenzweringen.

Million Dollar Island wordt gepresenteerd door Dennis van der Geest. Op Amazon Prime Video is ook de napraatshow Million Dollar More te zien, gepresenteerd door Giel de Winter. Million Dollar Island is een format van Talpa Concepts en Monday Media en wordt geproduceerd door Monday Media. Dat is het bedrijf dat eerder Strix Television heette en ook verantwoordelijk is voor Expeditie Robinson.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: MaxMore Photography/Talpa

Bericht delen