Mike Ackermans nieuwe directeur-bestuurder van Omroep Zeeland
donderdag 12 mei 2022

Mike Ackermans nieuwe directeur-bestuurder van Omroep Zeeland

Vanaf 1 augustus heeft Omroep Zeeland een nieuwe directeur: Mike Ackermans. Nu is hij nog directielid van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Den Haag. Ackermans neemt het stokje over van Monique Schoonen.

Ackermans heeft al veel ervaring in de mediawereld. Zo was hij adjunct-hoofdredacteur bij BNR Nieuwsradio en werkte hij onder meer voor de Volkskrant, RTL Nieuws en Het Financieele Dagblad. Mede vanwege zijn uitgebreide CV, kennis en ervaring, is Ackermans gekozen tot directeur van de regionale omroep.

Zijn kennis uit de mediawereld neemt hij vanuit Amsterdam mee naar Zeeland. “In deze functie komt veel samen van wat ik tijdens mijn loopbaan in en rond de mediawereld heb meegemaakt en geleerd. Ik vind het geweldig dat ik de kans krijg om in deze prachtige provincie bij zo’n gerenommeerd media-instituut deze verantwoordelijkheid te mogen dragen”, aldus Ackermans over zijn benoeming.

Ackermans krijgt meteen al een aantal aandachtspunten mee. Zoals het zelfstandig blijven bestaan van de omroep, de interactie met het publiek vergroten en inspelen op de toenemende dynamiek in de hedendaagse journalistiek die invloed heeft op de interne organisatie. Monique Schoonen neemt na 15 jaar afscheid als directeur van Omroep Zeeland. Ze kondigde haar vertrek aan in december.

Bron: Omroep Zeeland/BM
Foto: CBS

Bericht delen