dinsdag 16 januari 2018

Mijn Vader Is… wint twee Rockies

Op het Banff World Media Festival in Canada hebben VPRO’s Villa Achterwerk en maker Jack Valkering met de serie korte documentaires Mijn Vader Is… twee ‘Rockies’ in de wacht gesleept.

In de subcategorie Jeugd – Non Fictie kwam Mijn Vader Is… als beste uit de bus, maar ook in de overkoepelende categorie Kids & Animation werd het programma uitgeroepen tot ‘ winnaar der winnaars.’

Mijn Vader Is… is een serie korte documentaires, die in 2012 uitgezonden zijn in Villa Achterwerk: Van Hier Tot Tokio. In totaal zijn er negen afleveringen gemaakt, waaronder Mijn vader/moeder is dement, transseksueel, lesbisch, vermist, gaat dood en zit in de gevangenis.

De uitreikingen van de Rockies vonden zondag en maandag plaats. Joost de Wolf was aanwezig om namens de VPRO en Jack Valkering de prijzen in ontvangst te nemen.

Andere genomineerden in dezelfde categorie waren Stefpacking en Bente’s Stem. Ook Mimoun was genomineerd in de categorie Youth – fiction. Tot slot zat Tegenlicht ook in de competitie. Soldier on the Roof was genomineerd in de categorie Investigative & Current Affairs program.

Bron: VPRO

Bericht delen