Mick van Wely voorlopig niet in programma’s RTL
vrijdag 11 februari 2022

Mick van Wely voorlopig niet in programma’s RTL

Misdaadverslaggever Mick van Wely is voorlopig niet te zien in de programma’s van RTL, zoals RTL Boulevard, Beau en EditieNL, waar hij regelmatig aanschuift. “Zijn nevenactiviteiten zijn voorlopig stilgelegd”, zo laat een woordvoerder van RTL desgevraagd weten.

De Telegraaf-collega John van den Heuvel schort zijn samenwerking met Van Wely op. Op Instagram schrijft Van den Heuvel dat hij “diep teleurgesteld” is.

“Het is erg betreurenswaardig dat vrouwelijke collega’s van de redactie van De Telegraaf onheus bejegend zijn door grensoverschrijdend gedrag. Ik ben diep teleurgesteld en denk op de eerste plaats aan de collega’s die hiermee zijn geconfronteerd”, aldus de misdaadjournalist.

De twee werken samen bij De Telegraaf. Ook verschijnen ze samen in verschillende misdaadprogramma’s op Videoland. “Mijn samenwerking met hem wordt de komende tijd opgeschort. Dat is verdrietig, maar het is onder deze omstandigheden helaas onvermijdelijk.”

Donderdag werd bekend dat de verslaggever van De Telegraaf geschorst is wegens seksueel ongewenst gedrag. Ook zijn hem sancties opgelegd. De maatregel volgt op diverse meldingen van vrouwen bij een van de vertrouwenspersonen, zo meldt moederbedrijf Mediahuis in een verklaring.

Van Wely zegt aan zichzelf te zullen werken
“Ik realiseer mij dat ik met mijn handelen grenzen heb overschreden en bied daarvoor mijn excuses aan”, aldus Van Wely in dezelfde verklaring. “Ik zal de komende tijd onder professionele begeleiding aan mezelf werken en hoop na een periode van non-actiefstelling mijn werkzaamheden te kunnen hervatten.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen