dinsdag 16 januari 2018

Michael B. Johnson in Meet the Master sessie

Op 7 november organiseert iMMovator een nieuw event: Meet the Master. De eerste gast is niet zomaar een expert. Michael B. Johnson, Digital Lead bij animatiestudio Pixar, is in het land en zal meewerken aan deze twee uur durende interactieve kennissessie.

Hij zal eerst een keynote presentatie geven over zijn visie op de digitale tools die ontwikkeld zijn in de entertainment industrie. Daarna is er uitgebreid tijd voor het stellen van vragen en discussie.

Johnson werkt al bijna 20 jaar bij Pixar waar hij in 1993 als stagiair begon. Als software engineer werkte hij mee aan films als Toy Story 2, Monsters Inc. en The Incredibles. Tegenwoordig maakt hij deel uit van het Pixar studioteam en is hij als hoofd van het pre-production engineering & design team verantwoordelijk geweest voor films als Up (2009), Brave (2012) en Monsters University (2013). Zijn kerntaak is het verzorgen van alle (software) funderingen voor zowel de Story-, Art- als Editorial-afdelingen. Zo staat hij aan begin van bijna iedere nieuwe Pixar-film.

Deze Meet the Master-sessie vindt plaats tijdens de zevende editie van het KLIK! Amsterdam Animation Festival in het Eye film museum. De sessie start om 10.00 uur en is om 12.00 afgelopen. Er mogen deze keer geen opnames gemaakt worden van dit event, dus mocht je het verhaal van Michael B. Johnson niet willen missen, aarzel dan niet om je in te schrijven. De entreeprijs is € 10,-.

Meer informatie via de iMMovator website.

Bron: iMMovator

Bericht delen