woensdag 17 januari 2018

Micha Kat krijgt celstraf voor smaadschrift NOS-hoofdredacteur

De voortvluchtige publicist en oud-medewerker van NRC Handelsblad Micha Kat (53) uit Schiedam is door het Gerechtshof Leeuwarden veroordeeld tot een celstraf van zes maanden. Kat koppelde hoofdredacteur Marcel Gelauff van de NOS in verschillende publicaties en berichten op het internet aan ‘kindermisbruik’, ‘medeplichtigheid aan pedo-netwerken’ en ‘smerig crimineel gedrag’. 

Weblogger en complotdenker Kat, die al jaren een felle strijd voert tegen de in zijn ogen ‘corrupte en pedofiele’ machthebbers in Nederland en ‘criminele journalisten’ die deze machthebbers zouden beschermen, kreeg in juni 2015 van de rechtbank al tien maanden celstraf opgelegd, onder meer omdat hij hoofdredacteur Marcel Gelauff verweet banden te hebben met een netwerk van pedofielen. 

Kat stelde onder meer dat Gelauff ‘zwaar crimineel’ is, ‘direct verantwoordelijk voor de verwoeste levens van duizenden kinderen’ en ‘medeplichtig aan pedo-netwerken’. Omdat Kat in hoger beroep ging tegen de celstraf van tien maanden, was nu het Hof aan zet.

Het Hof volgt nu grotendeels de eerdere uitspraak van de rechtbank en stelt dat Kat zich schuldig heeft gemaakt aan smaadschrift, laster en belediging. 

Bron: AD/BM

Bericht delen